Svartvitt foto på Eva P Svensson och hennes holländska varmblod Ecuador.

Eva P Svensson och Ecuador. Foto: Privat.

En S-CUT kan vara lika viktig som en brandsläckare. Den kan kännas onödig, men när den behövs är den ovärderlig. Det säger Eva P Svensson i Onsala efter att hennes elvaåriga holländska varmblod, Ecuador, fastnade med repgrimman i en låsanordning på transportens dörr och inte kom loss.

– Hade jag haft en S-CUT där så hade jag skurit loss honom direkt. Folk runtomkring började springa runt och leta efter knivar, berättar Eva.

Den här gången gick det bra ändå, Ecuador kom tillslut loss utan att någon hann ingripa med en kniv, men det kunde ha gått riktigt illa.

– Om han inte hade kommit loss hade han kunnat bryta nacken. 

Händelsen fick Eva att genast berätta om händelsen i stallets facebookgrupp. Resultatet blev att både hon själv och några till omedelbart surfade in på s-cut.se och köpte varsin.

– Det är en billig livförsäkring, är oturen framme går det inte att stå där med en morakniv. När det gäller är en S-CUT väldigt bra att ha, det är som att ha en brandsläckare hemma. Den kan kännas onödig, men när den väl behövs är den ovärderlig och väldigt bra att ha, säger hon. 

Samtidigt känner Eva igen en ganska utbredd åsikt bland hästägare om att en S-CUT är dyr. Hon är lite självkritisk mot hur många av hästmänniskorna resonerar när det gäller priset för en S-CUT.

– Man kan gladeligen lägga ner lika mycket pengar på ett schabrak (sadeltäcke) utan att blinka, säger Eva P Svensson. 

Sedan den här händelsen har Eva P Svensson alltid sin S-CUT tillgänglig i närheten av Ecuador. För säkerhets skull. 

Text: Marie Sjödin, MaMedia

Köp din egen S-CUT

Vi har tagit fram en modell av S-CUT speciellt avsedd för människor som dagligen hanterar hästar. Den heter XC-E och har ett lite större gap för skäret för att göra det möjligt att skära i lite tjockare material. Pruta inte på säkerheten för din häst, köp en S-CUT nu! 

S-CUT XC-E (med större gap och utbytbara slitdelar)