På fritidsbåtar i allmänhet och segelbåtar i synnerhet finns mängder med tampar och linor. Det uppstår ibland nödlägen som gör att en lina eller tamp snabbt behöver kapas. Den som då har en
S-CUT XC-E tillhands upplever sannolikt en stund av lycka mitt i eländet.

Utsnitt på hur en person demonstrerar en S-CUT XC-E som skär i en tamp på en fritidsbåt.

Med sitt gap på 20 mm är S-CUT XC-E anpassad för att kunna skära i tjockare material.

Om det händer något där en tamp eller lina snabbt behöver kapas ombord på en båt är dess besättning helt utlämnad till den egna förmågan att göra jobbet, att få fram hjälp i tid är oftast omöjligt. Med en S-CUT XC-E i handen kapas en lina eller tamp på ett ögonblick, snabbt och säkert utan risk att skada den som skär.

Skotlinor och förtöjningstampar

Alla som seglar vet, bland mycket annat, att det då och då uppstår situationer då en skotlina snabbt behöver kapas och den som slussat är förmodligen bekant med att då och då tvingas kapa förtöjningslinor. Med en S-CUT tillhands är jobbet gjort snabbt, enkelt och säkert. Inget karvande och sågande behövs, med en enda rörelse är linan kapad. Det finns också en rent kosmetisk fördel, ibland behöver man skära nära omkringliggande material och med en kniv uppstår lätt tråkiga repor där man inte vill ha dem. Genom att välja S-CUT elimineras den risken.

S-CUT XC-E har ett större gap än de andra modellerna och kan därför skära i tjockare material. Skärförmågan är lika formidabel som för övriga modeller, det är det större gapet som gör den extra lämplig ombord på båtar. För att alltid ha den lätt tillgänglig rekommenderar vi att den kompletteras med ett väggfäste eller bälteshölster. 

S-CUT XC-E finns i fyra fräscha färger; orange, gul, rosa och svart. 

Under mässan Allt för sjön i Älvsjö, 1-10 mars 2019, lämnar vi 20 procents rabatt på S-CUT XC-E samt på paketen med XC-E + väggfäste eller hölster.

Text och foto: mamedia.se

Köp din S-CUT XC-E online

S-CUT XC-E | Paketpris S-CUT XC-E + väggfäste | Paketpris S-CUT XC-E + hölster