Är du säker på att din häst inte trasslar in sig och fastnar i stallet, hagen eller transporten? Det händer åtskilliga olyckor med hästar som trasslar in sig i grimskaft, stängseltråd, trasiga täcken och annat som kan fungera som boja. Ofta uppstår åtdragningsskador när hästen i panik försöker ta sig loss, skador som ibland är så svåra att hästen måste avlivas.

Bild på en rosa S-CUT XC-E som är på väg att kapa ett lila grimskaft. S-CUT är designad för hästens säkerhet, hur säker är DIN häst?

En S-CUT XC-E kapar ett grimskaft i ett enda snabbt skär. Modellen är specialdesignad för att klara de tjockare material som ofta används inom hästsporten.

S-CUT XC-E är designad för hästars säkerhet, gjord för att snabbt, säkert och enkelt kunna befria en häst som fastnat. Allt fler hästägare upptäcker S-CUT:s effektivitet och säkerhet, vi har många nöjda kunder bland hästfolket. Här är betyg från några.

– Det jag tycker är så coolt med den är att man kan slappna av för att man vet att man inte skär någon. Det är det som är vårt problem, i de lägena, är att det vi skär loss lever ju. Man behöver handla snabbt och säkert utan att skära någon. Det är det som är kicken med den, att den är så jädra vass och samtidigt säker. Det var det som gjorde att jag blev väldigt imponerad av den. 

Jenny Marek, ägare till en frieser som har för vana att klättra över bommen i transporten

—–

– På Flyinge är säkerhet A och O i det dagliga arbetet med hästen. S-CUT kan ju inte skada hästar eller elever, även om man måste skära av en grimma till exempel precis vid huvudet. För oss är
S-CUT en självklarhet i alla transporter och i stallarna.

Marianne Wittbom-Lilja, VD för Flyinge hästsportcenter

—–

– S-CUT är ett verktyg alla hästägare borde ha, man vet aldrig när olyckan är framme. Den är snabb, effektiv, enkel att använda och framför allt säker. För mig som har ett fullblod med nerv är det skönt att veta att jag kan skära av träns, sadelgjord, stängselband, grimma eller grimskaft, bandage runt hovar och känsliga senor snabbt, utan att riskera att skära eller sticka hästen. Där är S-CUT oslagbar och vardagsbekymmer som att skära loss hovbandage med silvertejp löser den också enkelt. I dag har jag alltid min S-CUT till hands, den är ovärderlig.

Sara Arvidsson, fältryttare

—–

– Han hade lyckats få frambenen över bommen och både grimman och grimskaftet satt hårt mot hans huvud. För att få loss honom var jag tvungen att skära intill hans hud, med en vanlig kniv hade det aldrig gått utan att skada honom. Med min S-CUT fick jag loss honom snabbt utan skador. 

Jannica Olsson, hovslagare, om den gången då hennes islandshäst Straukur fastnade i transporten

Köp din S-CUT XC-E online redan i dag!

S-CUT XC-E | Paketpris: S-CUT XC-E + hölster | Paketpris: S-CUT XC-E + väggfäste