Sara Trygg kom i närkontakt med S-CUT när hon råkade ut för en olycka i hästhagen...

S-CUT är ett verktyg alla hästägare borde ha, man vet aldrig när olyckan är framme. S-cut är snabb, effektiv, enkel att använda och framför allt säker!

Jag hinner tänka ”Det här kan jag dö av och jag har inte ens en telefon”. Jag hör min egen röst när jag tar den sista kraften och ropar efter hjälp. Den rösten känner jag inte igen, och den gör mig rädd.

Hästar är stora djur, hur snälla de än är finns det alltid risker. Jag och Youko inriktar oss på fälttävlan. Ändå var det i hagen olyckan hände och det var inte min häst som var inblandad.

Jag minns första gången jag såg en S-CUT på en mässa och jag tänkte, ”Vad ska jag med en sådan till, jag har en kniv om jag behöver skära loss något”.
Idag har jag alltid min S-CUT nära tillhands, den är ovärderlig.

En häst som har fastnat, i hagen, boxen, skrittmaskinen, hästtransporten, i skogen, är oftast i panik och att hjälpa den att komma loss snabbt, effektivt och utan risk att skada hästen är viktigt. En häst som ligger ned på grund av plötslig sjukdom eller skada, är också lätt att hjälpa att bli av med utrustningen, utan att man själv riskerar att blir sparkad, i väntan på veterinär.

För mig som har ett fullblod med nerv, är det skönt att veta att jag kan skära av träns, sadelgjord, elband från stängsel, grimma eller grimskaft, bandage runt hovar och känsliga senor snabbt, utan att riskera att skära/sticka hästen. Där är S-CUT oslagbar och att lösa vardagsbekymmer som att skära loss hovbandage med silvertejp runt löser S-CUT också enkelt.

I mitt eget fall hade jag fått en spark av en hov rakt i magen med inre blödningar som följd. Med hjälp av S-CUT, kunde mina lager av tjocka vinterkläder snabbt skäras upp för att kunna hjälpa mig på plats.