Där satt modellen!

S-CUT – Xtreme Cutter i ännu en ny version

Vi har under det senaste året jobbat mycket med S-CUT XC-E, Xtreme Cutter. Resultatet har blivit tre helt nya färger i tillägg till urprungsfärgen som är orange. Vi har också modifierat modellen ett par gånger under året och nu tycker vi att den sitter där den ska. Vi är mycket nöjda med resultatet och har fått en hel del positiv feedback från kunder.

Det som är speciellt med XC-E är att den har ett större gap mellan handtag och mothåll vilket gör att den klarar att skära i tjockare material. De andra modellerna har ett gap på ungefär 10 mm medan XC-E har hela 20 mm. Det gör den lämplig för användning på exempelvis båtar, i stallet och hästtransporten, för att skära markduk och vi ser även att jägare har hittat den för att använda till att öppna buken på fällt vilt.

Vad använder du din S-CUT till? Maila oss gärna på kontaktaoss@esequipment.se och berätta hur du använder din S-CUT. Har du ett riktigt bra tips och gärna en eller ett par bilder kan du få ditt tips publicerat här i vår blogg.

 

Succé för rosa och svart

S-CUT XC-E i rosa.

Succé för rosa!

Vårt testlager av S-CUT X-CE i rosa och svart sålde slut på rekordtid. Vi har beställt nya, har blivit lovade leverans under vecka 8. Så om du beställer nu betyder det att leveranstiden blir lite längre vilket vi givetvis beklagar. Men den som väntar på något gott …

Felet i webbshoppen som gjorde att det inte gick att beställa är nu rättat.

S-CUT XC-E – X-treme Cutter – i nya färger

S-CUT XC-E finns i flera färger.Vi har den stora glädjen att berätta att vi nu kan leverera S-CUT XC-E, X-treme Cutter, i nya fräscha färger. Förutom den ursprungliga brandgula färgen finns den nu i gult, rosa och mattsvart.

De har naturligtvis samma fina skäregenskaper som den brandgula. Förutom färgen är de identiska med originalmodellen med lite större gap mot skärbladet för att klara tjocka rep, tampar och andra lite kraftigare material.

Har du önskemål om någon annan färg? Hör gärna av dig till oss så ska vi se vad vi kan göra. Vi kan inte lova något, men får vi ett förslag så undersöker vi möjligheten.

ARASCA at Intersec 2017

A greeting from Arasca – one of our pleased partners that invite you to Intersec 2017:

Visit ARASCA at Intersec 2017 and have a free S-CUT! We offer our visitors a free S-CUT, a cutting tool with exeptional cutting abilities.

Intersec is a 3 day event being held from 22nd January to the 24th January 2017 at the Dubai World Trade Centre in Dubai, United Arab Emirates.

This event showcases products from Industrial Products industry, like Security, Safety and Fire Protection worldwide and is a successful meeting platform for buyers as well as sellers. It is a great platform where new projects and partnerships can be initiated and where visionary objectives are conceived and implemented in the Industrial Products industry.

Hope to see you!

Spara 340 kr på Black Friday!

Vi hakar på shoppingtrenden med Black Friday och deltar med ett erbjudande på S-Cut XC-E med ett bälteshölster eller väggfäste för 395 kronor. Det är nästan halva priset, du sparar hela 340 kronor.

S-Cut XC-E är den så kallade ”hästmodellen”, utvecklad för folk som dagligen hanterar hästar. Du som hästägare vet att hästar fastnar och att det kan vara svårt att befria en häst som i panik försöker ta sig loss. Med en S-Cut XC-E skär du med ett enkelt handgrepp genom grimskaft, läderremmar, stängseltråd m m.

Som grädde på moset kör vi kampanjen hela helgen, så passa på och tipsa även dina vänner. Ange koden BLACKF när du beställer från vår webbshop så dras rabatten av automatiskt.

Till erbjudandet>>

EMS World uppmärksammar S-Cut

EMS World är en sajt där man visar upp alla tänkbara innovationer inom räddning och medicinsk vård. Nu uppmärksammas S-Cut på sajten, den presenteras som ett optimalt skärverktyg för att snabbt avlägsna kläder vid sjukomstillstånd och olyckor för att kunna sätta in livräddande insatser.

Läs inlägget här>>

 

Medical Care System kompletterar med S-Cut

S-Cut QE Medical Care

Medical Care System framställer och distribuerar högkvalitativa och lättillgängliga första hjälpen-produkter, främst för behandling av kemiska och termiska brännskador. Nu kompletterar de sin första hjälpen-utrustning med S-Cut QE.

– Den är ett mycket bra komplement till vår första hjälpen-utrustning, vi är mycket nöjda med den. Den är snabb och effektiv vilket är optimalt i händelse av kemiska olyckor där varje sekund är viktig. Användarnas säkerhet och hälsa är absolut prioritet för oss och vi vill kunna erbjuda dem det bästa som finns på marknaden, oavsett om det rör sig om första hjälpen-sköljvätskor eller skärverktyg, säger Mikael Stuhrmann, vd på Medical Care System MCS AB.

Skärverktyget S-Cut QE finns med i första hjälpen-kiten för att säkerställa att kläder snabbt och säkert kan avlägsnas vid en olycka av kemisk art.
– I stressade situationer, såsom direkt efter en olycka, är dess snabbhet, enkelhet och säkerhet bra eftersom den minimerar risken att råka skära eller klippa i den skadade personen när man avlägsnar kläder och skor, fortsätter Mikael.

Han anser också att QE-modellen är ett mycket prisvärt alternativ till de dyrare varianterna.
– Speciellt i kemiska sammanhang där man kanske vill kasta allt som varit i kontakt med kemikalien. Även om skärbladet går att tvätta rent med tvål och vatten är det inte fastställt mot vilka kemikalier som plasten är beständig.

Medical Care System har beställt sina S-Cut QE i en egen grön färg med företagets logotype instansad i handtaget.
– Orsaken till att vi valde låta tillverka den i en grön färg är för att den bättre skall smälta ihop med vårt övriga sortiment och våra företagsfärger. Vi valde också att stansa in företagslogon eftersom vi på så sätt får reklam i samband med dess spridning. Det är dessutom enklare för användarna att identifiera oss som leverantörer om de har frågor om skärverktygets funktion eller användning vid kemiska olyckor, säger Mikael Stuhrmann.

Tidningen Ridsport uppmärksammar S-Cut

Ridsport uppmärksammar S-Cut som ett umärkt skärverktyg för hästägare.Tidningen Ridsport uppmärksammar S-Cut som ett utmärkt verktyg för hästägare. I nr 15/2015 presenteras vår modell XC-E i en artikel där det framgår hur enkelt det är att till exempel skära av en nylongrimma.

S-Cut XC-E

S-Cut XC-E skär effektivt i de flesta material utan risk att skada dig själv eller din häst.

Varje hästägare vet att hästar då och då trasslar in sig och fastnar i olika saker och med en S-Cut går det snabbt att befria en panikslagen häst.

I artikeln noteras även att S-Cut, trots sin utmärkta skärförmåga, inte bryter mot knivlagen. Det har förekommit att människor som haft knivar i sin bil för yrkesmässiga ändamål fällts för brott mot knivlagen, men med en S-Cut är den risken eliminerad. S-Cut är ett skärverktyg, ingen kniv.

2015 års S-CUT Challenge avgjort

Morgan Olsson från Ljusdal vann S-CUT Challenge 2015.

Morgan Olsson från Ljusdal vann S-CUT Challenge 2015.

Årets upplaga av S-CUT Challenge avgjordes i april på mässan Ambulans 2015. Vinnare blev Morgan Olsson från Ljusdal som lyckades skära upp finalomgångens skinnställ på 28,35 sekunder.

Vinsten bestod i en S-CUT 701 med hölster, ett vinst som vi i S-CUT-teamet hoppas ska bidra till många livräddande insatser i Morgans jobb i ambulansen.

Ny produkt, S-Cut QE

S-CUT QEVår senaste produkt, S-Cut QE, har fått en flygande start sedan den lanserades i slutet av 2014. QE står för Quick and Easy och är en lite enklare variant av S-Cut, men med samma excellenta skäregenskaper. Den är tillverkad i glasfiberarmerad plast och passar dig som behöver ett effektivt skärverktyg lite då och då.

Läs mer om QE i webbshopen>>

Flyinge utrustade med S-CUT

Marianne Wittbom-Lilja, VD Flyinge

Marianne Wittbom-Lilja, VD Flyinge

– På Flyinge är säkerhet A och O i det dagliga arbetet med hästen. S-Cut kan ju inte skada hästar eller elever, även om man måste skära av en grimma tex precis vid huvudet. För oss är S-Cut en självklarhet i alla transporter och i stallarna.

Så säger Marianne Wittbom-Lilja, VD för Flyinge hästsportcenter.

 

 

 

 

 

 

På Flyinge finns numera säkerhetsskåp utrustade med S-CUT.

På Flyinge finns numera säkerhetsskåp utrustade med S-CUT.

Läs mer

S-Cut bryter inte mot knivlagen

Nyligen blev en lantbrukare fälld då han på sin väg ut för att laga en skogsmaskin blev stoppad av polisen. Med sig i bilen hade han två knivar för att kunna skära av hydraulslangar, men trots att han hade ett lagligt skäl att ha med sig knivarna blev han fälld för brott mot knivlagen i både tingsrätt och hovrätt.

Med en S-Cut i transporten riskerar du inte att fällas för brott mot knivlagen om du stoppas av polisen.

Med en S-Cut i transporten riskerar du inte att fällas för brott mot knivlagen om du stoppas av polisen.

För hästfolk ställer domen saker på sin spets, varenda hästägare som är rädd om sin häst har med sig en kniv i transporten för att kunna befria hästen om den på något sätt skulle trassla in sig och fastna i grimskaftet. Frågan är om detta över huvud taget är lagligt…

Den fällde lantbrukaren hade en kniv i facket i förardörren och en i bagageutrymmet. Den senare var enligt hovrätten laglig så länge som bagageutrymmet var låst, medan kniven i dörrfacket befanns olaglig. Enligt knivlagen är det förbjudet att ha knivar på allmän plats och i fordon på allmän plats. Undantag ges då en person har behov av eller ett uppdrag som kräver kniv, men var den gränsen går verkar oerhört luddigt.

Vad gäller då för hästtransporter? Enligt polisen är det svårt att säga om det är lagligt eller inte att ha en kniv i bilen vid transport av djur, bara en dom kan svara på exakt var gränsdragningen går. Det är troligen lagligt att ha en kniv i bilen när man transporterar en häst, förutsatt att den förvaras i ett låst utrymme. Men som hästägare vill man ha kniven lätt tillgänglig och att ha den i ett låst utrymme känns inte särskilt lockande, om det händer något vill man ju få fram kniven snabbt utan att behöva leta efter nycklar. Hur som helst får kniven inte vara synlig utifrån och den som vill vara helt laglig måste också ha bra minne och komma ihåg att ta ut kniven ur bilen när hästen inte är med.

Med en S-Cut undviks två saker. Dels behöver du aldrig vara orolig för att bryta mot knivlagen, dels behöver du inte komma ihåg att avlägsna verktyget ur bilen eller transporten om hästen inte är med. Det kan ju också vara svårt att komma ihåg att ta med den nästa gång du kör hästen. Dessutom är S-Cut mycket mer effektiv om olyckan är framme och hästen fastnar – samtidigt som du inte riskerar att skada din älskling ytterligare när du befriar den.

Vad säger knivlagen?

Enligt lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål (1988:254) är det förbjudet att ha stiletter, springknivar, butterflyknivar, sablar, svärd, kaststjärnor, karatepinnar, knogjärn m m på allmän plats, inom skolområde eller i fordon på allmän plats.

Knivlagen i sin helhet kan du läsa här>>

 

Pageryd’s tävling avgjord

Det var otroligt svårt att välja vinnare, både jag och Björn fick klura på det ett bra tag.

Vi vill tacka alla så jätte mycket för att ni alla var med, det är vi väldigt glada för.

S-CUT XC-E

S-CUT XC-E

Vi har fått fram två vinnare som presenteras här nedan, ni har blivit kontaktade på mejlen/bloggen.

Ni andra som tyvärr inte vann denna gången har chans en gång till då vi startar en ny tävling nästa vecka

Här har vi det två vinnarna, stort grattis till er!

Denna pryl skulle varit perfekt i det fall där min systers häst hängde sig i sin spilta, ingen kniv lyckades skära av hennes nylongrimma så vi fick gå in och knäppa upp den vilket tog tid, tur hästen var lugn i detta fall och inte hade panik. Den hade verkligen varit super bra att använda i detta fallet, synd det inte fanns då, kan tillägga att vi inte längre har spiltor!

Att använda kniv eller sax är riskabelt, dessutom får man inte lov att köra runt med en kniv i bil eller transport (diskuterat detta med jordbruksverket), så händer något har man kanske bara en sax och det hjälper oftast inte.
Här har jag delat: http://linanilsson.horseworld.se/2014/05/10/tavlar-om-en-s-cut/

______________________________________________________________________________________________________________

Denna produkt hade varit perfekt om hästen fastnat i transporten eller i något annat, speciellt om hästen är nervös och rädd..
Kniv får man ju som sagt inte ha med sig i bilen och en sax är inte alltid optimal då nylongrimmor är slitstarka.
Hade även varit perfekt om hästen fastnat på något knepigt sätt i täcket..
Min foderhäst fastnade med hoven i grimman en gång när hon blev rädd, som tur var var det en grimma som jag hade gjort själv och därför inte lika stark som en vanlig och den gick sönder, men tänk om den inte gjort det.. Då hade det gått galet, och i det fallet hade det också vart kanon med en S-cut!
Jag har sett detta verktyg in action på GHS och jag är imponerad, den är fantastisk!
Enkelt och säkert att skära av balsnören, att ta loss bandage fort och det finns noll skaderisk på S-cut..
Länkat: http://acerione.horseworld.se/2014/05/13/s-cut/

 

 

Sara´s historia om S-CUT

Sara Trygg kom i närkontakt med S-Cut när hon råkade ut för en olycka i hästhagen...Jag hinner tänka ”Det här kan jag dö av och jag har inte ens en telefon”
Jag hör min egen röst när jag tar den sista kraften och ropar efter hjälp. Den rösten känner jag inte igen, och den gör mig rädd.

Hästar är stora djur, hur snälla de än är finns det alltid risker.
Jag och Youko inriktar oss på fälttävlan.
Ändå var det i hagen olyckan hände och det var inte min häst som var inblandad.

Jag minns första gången jag såg en S-cut på en mässa och jag tänkte, ”Vad ska jag med en sådan till, jag har en kniv om jag behöver skära loss något”.
Idag har jag alltid min S-cut nära tillhands, den är ovärderlig.

En häst som har fastnat, i hagen, boxen, skrittmaskinen, hästtransporten, i skogen, är oftast i panik och att hjälpa den att komma loss snabbt, effektivt och utan risk att skada hästen är viktigt. En häst som ligger ned på grund av plötslig sjukdom eller skada, är också lätt att hjälpa att bli av med utrustningen, utan att man själv riskerar att blir sparkad, i väntan på veterinär.

För mig som har ett fullblod med nerv, är det skönt att veta att jag kan skära av träns, sadelgjord, elband från stängsel, grimma eller grimskaft, bandage runt hovar och känsliga senor snabbt, utan att riskera att skära/sticka hästen.
Där är S-cut oslagbar och att lösa vardagsbekymmer som att skära loss hovbandage med silvertejp runt löser S-cut också enkelt.

S-cut är ett verktyg alla hästägare borde ha, man vet aldrig när olyckan är framme.
S-cut är snabb, effektiv, enkel att använda och framför allt säker!

I mitt eget fall hade jag fått en spark av en hov rakt i magen med inre blödningar som följd.
Med hjälp av S-cut, kunde mina lager av tjocka vinterkläder snabbt skäras upp för att kunna hjälpa mig på plats.

Nytt samarbete med Josefin Pageryd

Hej,

Mitt namn är Josefin Pageryd och jag kommer blogga här då och då, lite om mig själv och självklart S-cut.

Tänkte börja berätta lite hur samarbetet började och varför jag ska blogga här.

En dag surfade jag runt på internet och av ren slump kom jag in på esequipment.se och fastnade direkt i deras första mening på sidan ” S-Cut är utvecklad av räddningspersonal och används av räddningstjänster och ambulansföretag över hela världen för att snabbt skära upp kläder, stövlar, kapa bilbälten m m vid olyckor. ” Den tokiga hästtjejen som jag är så började jag genast tänka att den här produkten vore perfekt att ha i stallet, i transporten, överhuvudtaget när man håller på med hästar, istället för en sax som faktiskt kan skada djuret. Jag har tidigare haft en häst som väldigt lätt fått panik och med en S-Cut till hands hade allt blivit mycket smidigare och minskat risken för olyckor både för mig och hästen samt folk i omgivningen, det är inte små djur vi håller på med.

Alla som håller på med hästar vet att man alltid ska ha en sax i transporten, för att kunna få loss djuret om en olycka inträffar men när jag sen hittade S-Cut fanns det inget alternativ, en sån måste jag ha tänkte jag!
Jag kontaktade Björn och skrev att jag var intresserad av ett samarbete med dom just för att jag gillar produkten skarpt själv och det vill jag dela med mig av.

Nu kanske ni undrar varför dom valde att just samarbeta med mig? Jag driver en blogg som idag har blivit väldigt stort. Jag bloggar under portalen horseworld där jag är premiumbloggare.
Jag satsar stort både på bloggen och hästarna. I sommar ska jag äntligen ut och tävla igen, tidigare har jag mest utbildat hästar.

Jag kommer nu blogga här lite då och då så även ni kan följa min resa och nya personer kan hitta till mig. Medans jag bloggar om S-Cut på min blogg och försöker sprida det så mycket som möjligt. Jag är väldigt glad och stolt över att företaget ville samarbeta med mig och jag vet helt säkert att det här kommer bli ett bra samarbete.

Jag tror starkt på produkten och har själv testat den, så jag pratar utifrån egna erfarenheter och kan inte bli mer nöjd! 

Mer om mig hittar ni på bloggen www.pageryd.se

Ser fram emot att blogga här 🙂

josefin_-